hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Kampányt indít a kormány az egészségtudatos életmódról

Országos népegészségügyi kampányt indít a kormány az egészségtudatos életmódról "Megnézheted Magad!" címmel.

Szócska Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) egészségügyért felelős államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján, ahol bemutatták a kampány kisfilmjét is, kiemelte: a tárca ebben az évben egyebek közt szembesíteni kívánja az embereket azzal, hogy az életmódjuknak következménye van.

Az államtitkár azt mondta: szeretnének legalább félmillió embert elérni az egy hónaposra tervezett kampánnyal, mely szavai szerint nem kerül a tárcának semmibe. A hivatalos honlapon mindenki kitölthet majd egy tesztet, amely megmutatja, hogy a jelenlegi életmódja mellett hogyan fog festeni a későbbiekben. Az államtitkár kiemelte: a kampány részeként azok, akik a hamarosan induló www.iwiw.hu/megnezhetedmagad című honlapon regisztráltak, életmódtanácsokat is kapnak - például a helyes táplálkozással kapcsolatban.

Szócska Miklós közölte azt is: az egészségügyi tárca egy átfogó szűrési kampányt is el kíván indítani még 2011-ben.

Mint hangsúlyozta, a felnőtt lakosság kétharmada túlsúlyos vagy elhízott. Hozzátette: a daganatos betegségek aránya harminc százalékkal csökkenthető lenne, ha odafigyelnének az életmódjukra az emberek.

Nagy Anna kormányszóvivő azt mondta: azzal a mennyiségű sóval, cukorral és zsírral, amit megeszünk, sejteni lehet, hogy hatvanévesen hogyan fogunk kinézni. Ez a kampány segíthet abban, hogy odafigyeljünk arra, mit és hogyan eszünk - tette hozzá.

A sajtótájékoztatón részt vett Tóth Gabi is, mint a kampány reklámarca. Rajta kívül Gönczi Gábor és Gombos Edina szerepel még a kisfilmben:

(forrás: MTI, MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink