hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.
hirdetés

Katéteres műérbeültetés Szegeden

Új módszerrel műthetik az érbetegeket Szegeden. Az első két beavatkozás sikerével a szegedi érsebészeti központ elnyerte a jogot és az OEP támogatását ahhoz, hogy alkalmazza az érszűkület és értágulat kezelésének sebészeti és katéteres technikáját ötvöző új eljárást – írja a Délmagyar.

Kapcsolódó cikkek

– Minőségi ugrást jelent a Szegedi Tudományegyetem sebészeti klinikáján az érsebészeti csoport munkájában, hogy miután kollégáink rövid idő alatt elsajátították a legújabb műtéti módszert, az alkalmazásához szükséges új műszereket és terápiás eszközöket is megkaptuk. Így a múlt héten az első két katéteres műérbeültetést elvégezhette Sipka Róbert főorvos és csoportja – Kollár Lajos professzor, a pécsi klinikai központ vezetője és Nagy Endre, a szegedi radiológiai klinika munkatársa közreműködésével.

Így a szegedi érsebészeti központban – az országban negyedikként – az OEP támogatását jelentő 60 millió forintos fejlesztéssel lehetővé vált a katéteres műérbeültetés – tájékoztatta a a Délmagyart Lázár György. A sebészeti klinikát vezető professzor hozzátette: mindez a szívsebészeti, a radiológiai, a traumatológiai klinika együttműködésének és lobbizásának eredménye is.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés