hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Kecskemét nőni fog

A kecskeméti megyei kórház vezetése utasítást kapott, hogy át kell venniük a kiskunfélegyházi és a kalocsai kórházat – írja a baon.hu.

A lap dr. Svébis Mihályt, az augusztus 1-jétől újabb öt évre kinevezett főigazgatót kérdezte.

Eddig csak szóban kaptunk egy utasítást arra vonatkozóan, hogy ezt a két kórházat át kell vennünk, de hivatalos értesítés még nem érkezett. Addig nem tudok részleteket mondani, hogy milyen szintű lesz az integráció, és az előzetes tájékoztatás szerint január 1-jével vagy egy későbbi időpontban jön létre” – idézik a megyei kórház vezetőjét. – „Lényegi változások ezzel az integrációval nem történnének. A megyei kórháznak alapvető érdeke, hogy mind a két városi intézmény megmaradjon, sőt fejlesztések legyenek, hogy minél több beteget helyben tudjanak kezelni. Az új területi ellátási kötelezettséggel ugyanis annyi beteget kaptunk, hogy nagy nehézségek árán tudjuk csak ellátni feladatunkat.”

Az előzetes megbeszélések szerint Félegyházán krónikus osztályok, mozgásszervi és kardiológiai rehabilitáció lesz, egy egynapos sebészettel,  s egy huszonnégy órás sürgősségi osztállyal.  A másik kórház esetében korábban abban állapodtak, hogy a kalocsai szülészet és nőgyógyászat Kecskemét kihelyezett részlegeként működik tovább, így menekülhetett meg a bezárástól a városi kórház.  Az igazgató erre is kitért: A gyermekosztály egyelőre még nem működik, ha az integráció létrejön, akkor szeretnénk elindítani, hiszen a szülészethez ez elengedhetetlen” – olvasható a baon.hu-n.

(forrás: Baon.hu)
hirdetés

Könyveink