hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Keletre nyitott az onkológiai intézet

Együttműködési megállapodásokat kötött Voronyezsben az Országos Onkológiai Intézet és a dél-oroszországi Voronyezsi terület két egészségügyi intézménye.

Az egyezményeket Kásler Miklós professzor, a magyar intézmény főigazgatója írta alá egyrészt a Nyikolaj Burdenko nevét viselő voronyezsi Állami Egészségügyi Akadémiának, másrészt a dél-oroszországi régió Onkológiai Diagnosztikai Központjának vezetőivel. Az együttműködés keretében onkológiai és a radiológiai szakemberek magyarországi képzéséről, konzultációkról és közös tudományos kutatómunkáról állapodtak meg.

Kásler Miklós az MTI-nek telefonon elmondta, hogy a voronyezsi régióból medikusokat, illetve elsősorban szakorvosokat küldenek majd magyarországi továbbképzésre. Az Országos Onkológiai Intézet (OOI) először kötött ilyen együttműködési megállapodást, de ez az első egyezmény magyar, illetve orosz szakintézmények között is. Azért éppen a Voronyezsi területtel, mivel annak egyik vezetője, - akit korábban az OOI-ben kezeltek, - kezdeményezte a közös munkát. Voronyezsben megépült egy onkológiai diagnosztikai központ, azokat a vizsgálatokat, amelyeket ott még nem tudnak megcsinálni, Budapesten végzik majd el. "Korszerűek a berendezéseik, de nincs sebészetük és a kemoterápiás kezelés kialakításában is számítanak a közreműködésünkre" - mondta Kásler Miklós az MTI-nek.

(forrás: MTI)

cimkék

OOI
hirdetés

Könyveink