hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.

Egészségipar

Két új regionális neuropátia centrum Budapesten

Április 14-én a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban, 15-én a Szent János Kórházban nyílt új Neuropátia Centrum. A Wörwag Pharma támogatásával létrejött intézményekben egységes szempontok szerinti képzést is nyújtanak szakorvosoknak, háziorvosoknak és asszisztenseknek.

Napjainkra túlterheltté vált, a megnövekedett betegforgalomnak egyre nehezebben tudott megfelelni a Magyarországon 1998 óta egyetlen centrumként működő, országos feladatokat ellátó Neuropátia Oktató- és Szűrőközpont a Semmelweis Egyetem I. sz. Belgyógyászati Klinikáján. Sok betegnek az utazás is terhet jelentett, ezért is döntött úgy a Wörwag Pharma, hogy támogatja további négy neuropátia centrum megnyitását vidéken és a fővárosban.
Az első centrum február 5-én Szekszárdon, a Balassa János Kórházban, a második pedig március 18-án Nyíregyházán, a Jósa András Oktató Kórházban nyílt meg. Ezt most további két centrum követi Budapesten a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban (az Észak-Pest, Nógrád- és Komárom-Esztergom megye lakosságát ellátó Észak-magyarországi Központ) és a Szent János Kórházban (a budai lakosságot ellátó Budai Központ).A két új centrum diagnosztikai eszközparkja lehetővé teszi mind a szenzoros, mind az autonóm neuropátia diagnosztizálását.
A támogató gyógyszervállalat az eszközös vizsgálatokhoz szükséges fogyóeszközök pótlását is folyamatosan biztosítja a centrumok számára, valamint hozzájárul a kórházak eszközparkjának fejlesztéséhez, a neuropátia rendelők asszisztenseinek foglalkoztatásához és rendszeres, költségmentes továbbképzést biztosít a meghirdetett szemináriumokon.

Dr. Varga Zoltán

cimkék

hirdetés

Könyveink