2024. április. 23., kedd - Béla.
hirdetés

Kétmázsás orvost tizenöten vittek a mentőautóba

Csaknem kétmázsás orvos szorult mentőautós szállításra Nagy-Britanniában: tizenöt tűzoltóra volt szükség, hogy sikerüljön megbirkózni a "súlyos helyzettel".

A 38 éves beteg vírusos fertőzés miatt került vissza egykori kórházába Dartfordban, ám ezúttal nem orvosként. Először a mentők próbálkoztak a férfi kicipelésével, ám két órányi erőfeszítés után feladták a küzdelmet, és segítséget kértek a tűzoltóságtól.

A beteget különleges mentőautóval vitték kórházba. A férfi - egy barátja elmondása szerint - nem eredendően kövér, korábban egészségesen élt, ám egy örökletes betegség következtében rohamosan hízni kezdett.

A hónap elején számolt be a brit sajtó arról, hogy tömegével erősítik az ország mentőautóit, mert egyre több a vészesen elhízott beteg, illetve sérült. Nagy-Britannia lakosainak 24,5 százaléka túlsúlyos.

A rendelkezések szerint minden mentővállalatnak rendelkeznie kell extraerős tolószékkel és alkalmassá kell tenni mentőautóikat túlsúlyos betegek szállítására. Több flottának különleges, mondhatni XXL-es mentőautót is kell vásárolnia, melynek ára 27 millió forintnyi font.

A meglévő, régebbi szabvány szerinti mentőkocsik megerősítése sem olcsó, a South Central mentőcég az utóbbi 3 évben több mint 300 millió forintnyi fontot költött 120 autója átalakítására. A cég teljes flottája 180 mentőkocsiból áll, így 60 még nem alkalmas az új előírások szerint akár 144 kilós beteg szállítására.

(forrás: MedicalOnline, MTI)
hirdetés

Könyveink