hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.
hirdetés

 

Kezdő kutatóknak segítenek

Kutatóintézetek, doktori iskolák és cégek mutatják be tevékenységüket azon a kutatói börzén, amelyet a Kutatók éjszakáján rendeznek a budapesti Dürer Rendezvényházban pénteken.

A börzén többek között az Magyar Tudományos Akadémia (MTA), a Közép-európai Egyetem (CEU), az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), a Semmelweis Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és az EIT ICT Labs vesz részt. Az intézmények standjai mellett tehetség tanácsadás is várja az érdeklődő kutatókat, akik megismerkedhetnek azokkal a lehetőségekkel és technikákkal, amelyek segíthetik őket önmaguk menedzselésében. A kutatói börze szakmai partnere a Nemzeti Kiválóság Program.

A Nemzeti Kiválóság Program olyan ösztöndíjrendszer, amely a tehetséges kutatóknak és a kutatói életpálya kezdetén álló hallgatóknak biztosít támogatást - közölte Batár-Cserna Zsolt, a program tudománykommunikációs és alumni vezetője az MTI-vel.  Az ösztöndíj-felhívásokra mesterszakos és doktorandusz hallgatók, doktorjelöltek, posztdoktori szakaszban állók, külföldön dolgozó magyar állampolgárságú oktató-kutatók, valamint határon túli magyar anyanyelvű hallgatók, oktató-kutatók jelentkezhetnek.

A kutatói börze célja lehetőséget biztosítani a kutatói pálya iránt érdeklődőknek, hogy megismerkedhessenek a kínálkozó pályázati lehetőségekkel, a szakmai gyakorlati helyeket kínáló és kutató gyakornokokat fogadó intézményekkel.

(forrás: MTI)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink