hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Kiállított terem

Kiállítás nyílt az Őrzők Alapítvány által kiírt, Egy kórterem is lehet menő című rajzpályázatra érkezett képekből és tervekből szerdán Budapesten.

Kapcsolódó cikkek

A Tűzoltó utcai Gyermekklinika hivatalos alapítványa pályázatával a 6-14 éveseket olyan kórtermek megrajzolására ösztönözték, ahol a beteg gyermekek otthonosan érezhetik magukat a kezelések ideje alatt.

A végső cél az, hogy egy olyan, úgynevezett egynapos osztály készülhessen, ahol a Tűzoltó utcai Gyermekklinika daganatos és leukémiás betegei napközben megkapják a szükséges kezelést a kórházban, de este hazatérhetnek a családjukhoz. Ilyen még nincs Magyarországon. Az Őrzők Alapítvány a rajzpályázat mellett ezért belsőépítészeti tervpályázatot is hirdetett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) hallgatóinak. A beérkezett rajzok és a MOME-s pályamunkák ötleteinek felhasználásával készülhet majd el az Őrzők Alapítvány által finanszírozott klinikai egynapos osztály.

A pályázat 2013. október 31-i zárásáig 1275 rajz és 10 terv érkezett. A döntős alkotásokat bemutató kiállítást február 16-ig tekinthetik meg az az Allee Bevásárlóközpontban.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink