hirdetés
2024. április. 30., kedd - Katalin, Kitti.

Kitették az újszülöttet a félegyházi kórházból?

Egy nappal a szülés után hazaküldték a kismamát a kiskunfélegyházi városi kórházból. Török Annamária volt az utolsó szülő nő az intézményben.

A probléma a szülést követő nap kezdődött, amikor a szülést levezető orvos – és az ügyeletes is – azt mondta a kismamának, hogy hazamehet. – Nagyon meglepődtünk férjemmel együtt, és kértük, hogy mentővel vigyenek át a babával Kecskemétre. Erre azonban nem került sor, az édesapa fuvarozta őket a család autójával – olvasható a megyei hírportálon.

Kovács József a kiskunfélegyházi kórház főigazgatója elmondta: csak Magyarországon „divat” az, hogy több napig is kórházban vannak a kismamák, egy nap után már haza lehet őket engedni. Hozzátette még, hogy beszélt Svébis Mihállyal, a kecskeméti kórház főigazgatójával, és elmondta neki, hogy átküldenek egy nemrég szült kismamát. Mentőt is hívtak, de a család nem várta meg annak megérkezését, elmentek.

Török Roland, Zorán édesapja nem így emlékszik.

– Nekünk azt mondta a szülést vezető orvos – majd később az ügyeletes is –, hogy nincs a babával probléma, menjünk haza. Amikor ezen felháborodtam, akkor azt közölték, lehet, hogy lesz mentő, és azzal átmehet a feleségem és a kisbabánk Kecskemétre. De azt is mondták, hogy a mentőautó nem biztos, hogy steril, mert a költözködés miatt sok beteget szállítanak vele. Azt senki sem mondta, hogy várjunk, mert külön mentő viszi a családomat. Ezért döntöttem úgy, hogy saját kocsimmal viszem inkább a kecskeméti kórházba a feleségemet és gyermekünket.

A Kis-Kunság.hu információi szerint a kecskeméti kórházban 96 órára tartják bent a kismamákat gyermekükkel együtt. Török anyuka és kisfia, Zorán vasárnap délután mehetett haza.

(forrás: Kis-Kunság Online)
hirdetés

Könyveink