hirdetés
2024. május. 04., szombat - Mónika, Flórián.

Köhögéssel, tüsszögéssel jönnek a másnapok

A Sziget Fesztivál utáni napokban menetrendszerűen megtelnek az orvosi rendelők port köhögő, lázas, kimerült emberekkel – írha a hvg.hu.

A rutinos fesztiválozók csak Sziget-betegségként emlegetik az ilyenkor tipikus tüneteket: levertség, orrfolyás, az orrból és a tüdőből feltörő fekete váladék, köhögés, tüsszögés, elzáródott légutak, gyanús fájdalom a hörgőkben, láz vagy hőemelkedés, esetleg hányás és hasmenés.

A hvg.hu által megkérdezett háziorvosok szerint nagyrészt arról van szó, hogy a fesztivál alatt legyengülhet az immunrendszerünk, ami fogékonnyá tehet bennünket bizonyos, főként légúti fertőzésekre.

A fesztiválozók lényegében mindent megtesznek azért, hogy legyengítsék az immunrendszerüket: a hajnalig tartó bulizástól a bioritmus felborul, az egy héten át tartó kevés, nyugtalan és rendszertelen alvás miatt a szervezet nem tud kellőképpen regenerálódni. A szokásosnál több méreganyag, (alkohol, nikotin) bejuttatása a szervezetbe szintén nem tesz jót. A tűző nap és a kánikula veszélyeiről nem is beszélve. Idén az is egészségügyi kellemetlenségekhez vezethetett, hogy hatalmas volt a porkoncentráció a Szigeten – olvasható a hvg.hu-n.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés

Könyveink