hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.

Kollegiális felügyelet

A jövő évben a kollégáik által megválasztott háziorvosok és házi gyermekorvosok felügyelik majd a praxisok munkáját, írja a Magyar Nemzet

A cél ezzzel, hogy egységesebbé váljon az országos alapellátás – olvasható a Magyar Nemzetben. A lapnak nyilatkozó háziorvos szerint azért is fontos ez a változás, mert az egyik legnagyobb baj jelenleg az, hogy a széttagoltság miatt nincs minőségi kontroll.

Januártól az egészségügyi ellátás egységesítése és a jobb koordináció érdekében járási, megyei és országos kollegiális szakmai vezetők fogják majd össze az ország háziorvosi, házi gyermekorvosi és körzeti fogorvosi rendelőit – értesült a Magyar Nemzet egy friss rendelettervezetből. Ezért havonta bruttó 150 ezer forintot kaphat majd az a háziorvos és házi gyermekorvos, akit egy adott terület irányítójának választanak, míg a megyei vezetőknek havi bruttó 350 ezer forint többlet juthat. Akit országos vezetőnek választanak, az 900 ezer forintos fizetést kaphat. Arról, hogy ki tölti be majd ezeket a tisztségeket, szavazással dönthetnek az orvosok.

A részletekért kattintson az mno.hu-ra.

(forrás: Magyar Nemzet)
hirdetés

Könyveink