hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.

Kórházi felmondások: a lavinaeffektus már érzékelhető

Ha a felmondásokra rárakódik az ügyeleti probléma is, akkor az már káoszt okozhat – mondta a Petz Aladár kórház orvosigazgatója, amikor a kisalfold.hu, arról kérdezte: mi lesz itt januártól?

A szlovákiai példát – írja  a honlap  – mindenki a saját szája íze szerint értékelheti : tény, hogy az ottani orvosok felmondása néhány napig káoszt okozott a nagy kórházakban; s az is, hogy a helyzet néhány napon belül megoldódott. Magyarországon eddig a minisztériumon nem látszódtak a pánik jelei, de a szakma is kivárt – hangsúlyozva persze, hogy a fiatal orvoskollégáknak igazuk van.

Mi történik január 1-jén? Ha semmi nem változik, akkor a hírek szerint mintegy 3000 orvos felmondólevelét kinyitják. Azok közül pedig, akik maradnak, 2500 nem fog túlmunkát vállalni. Nem kell sem szakmabelinek, sem jósnak lenni ahhoz, hogy kimondjuk: ez bedöntheti a rendszert, még úgy is, hogy a felmondási idő mindenkinél két hónap, tehát az igazi vészhelyzet február végén alakul(hat) ki.

„Azt nem tudhatjuk természetesen, hogy személy szerint kik helyezték eddig letétbe a felmondásukat, de informális csatornákon – hisz mi is beszélgetünk – eljutott hozzánk a hír, miszerint a győri kórházban is többen felmondanak" – mindezt prof. Oláh Attila orvos igazgató a honlap megkeresésére. Hozzátette azt is: „A lavinaeffektus már látható, valóban annál többen bátorodnak fel, minél több kollégáról lehet tudni, hogy csatlakozott az akcióhoz.

(forrás: Kisalföld Online)

cimkék

hirdetés

Könyveink