hirdetés
hirdetés
2024. május. 16., csütörtök - Mózes, Botond.
hirdetés

Korlátozott munkaidő

Csak hosszabb távon tudják elképzelni az uniós irányelvekben szereplő munkaidő-korlátok betartását az EU jelenlegi és a csatlakozó tagállamai – derült ki az illetékes miniszterek legutóbbi brüsszeli tanácskozásán. Ott egyértelművé vált: az Európai Unió bíróságának ítéleteit egyetlen tagország sem tudja és nem is fogja alkalmazni. A miniszterek egyetértettek abban, hogy rugalmasabbá kell tenni a munkaidő direktívákat.  Amíg nem alakul ki új európai uniós munkaidő-direktíva, Magyarország sem változtat az ügyeletre, készenlétre vonatkozó szabályokon – közölte Kökény Mihály egészségügyi miniszter. Ezek májustól lépnek hatályba.

Az ügyelet teljes egészében munkaidőnek minősül, emiatt  viszont több dolgozóra lenne szükség, miközben szinte mindenütt hiány van egészségügyiekből. Itthon már az aktív munkaerő-export is megjelent – mondta a Magyar Orvosi Kamara elnöke. Dr. Éger István a Medical Tribune kérdésére nem tagadta ugyan, hogy a kamara is foglalkozik külföldi munkavállalásra szóló fizetett hirdetések közzétételével, ám úgy fogalmazott, aktív munkaerő-toborzást nem folytatnak.  Kökény Mihály  kétarcúsággal vádolta a MOK-ot, mert miközben folyamatosan azt hangoztatja, hogy a magyar betegeket magyar orvosoknak kell ellátniuk, közreműködik azok külföldre távozásában. Dr. Éger István az „idegen ajkú” orvosokkal szembeni kifogásként a kommunikációs nehézséget és a képzés eltérő színvonalát említette.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés