hirdetés
2024. május. 19., vasárnap - Ivó, Milán.

Körmenden megszűnik a szülészet-nőgyógyászat

Körmenden megszűnik a szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg ellátás, Celldömölkön viszont például ezt erősítik – közli a vasnepe.hu.

Az átalakítás miatt a körmendi és a celldömölki kórházban struktúraváltás lesz. Mindkét kórházban lesz olyan osztály, amelyik megmarad, s lesz olyan, amelyik jelentősen átalakul. A vezető reméli, az átalakításnak nyertesei lesznek a kiskórházak. A körmendi kórház tehát megmarad kórháznak, viszont a jövőben nem lesz önálló gazdálkodása, beolvad a Markusovszky kórházba.

A múlt héten több helyütt is megjelent a hír, hogy vannak olyan kiskórházak, melyeket érzékenyebben érinthet az egészségügy átalakítása. A listán a körmendi Dr. Batthyány-Strattmann László Kórház neve is szerepelt. A kórház jövőjéről prof. dr. Nagy Lajos elmondta: folyamatosak az egyeztetések a kórház struktúrájának átalakítása miatt.

Körmenden megmarad a jelenlegi sebészeti ellátás, viszont megszűnik a szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg ellátás. A belgyógyászat esetében járóbeteg-szakellátás, illetve krónikus és rehabilitációs ellátás lesz. Ez 20 aktív és 80 krónikus ágyat jelent majd az év közepétől. Lesznek olyanok, akik ezentúl nem helyben, hanem a szombathelyi kórházban dolgoznak majd, de biztosan lesznek olyanok, akik máshol keresnek munkát.

A celldömölki kórházban is lesznek változások, ám ez az intézmény megmaradhat önálló intézménynek. Itt az aktív sebészeti fekvőbeteg ellátásban az egynapos sebészeti ellátás szerepe nő meg, a belgyógyászaton pedig itt is járóbeteg-szakellátás és krónikus ellátás lesz. A szülészet-nőgyógyászat a kórház egyik erőssége, ezt a jövőben erősíteni is szeretnénk, és ez az osztály a Markusovszky kórház Zrt. szülészeti-nőgyógyászati osztályához integráltan működik a továbbiakban – írja a vasnepe.hu.

(forrás: Vasnépe)
hirdetés

Könyveink