hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Lengyel és bolgár győztese van a regionális innovációs versenynek

A mentális betegségek mobil korai szűrése és a járásszervi problémák prevenciója lett a két győztes téma a Global Impact Competition döntőjében.

Közép-Európa legnagyobb innovációs versenye, a NASA és Google által alapított amerikai egyetem, a Singularity University harmadik alkalommal meghirdetett regionális Global Impact Competition (GIC) döntője zajlott kedden Budapesten a Desing Terminál szervezésében - olvasható közleményükben. A nemzetközi innovációs versenyen olyan projektekkel pályáztak, melyek a technológia révén 3 éven belül pozitív hatással lehetnek milliónyi Közép- és Kelet-Európában élő ember életére.

A verseny győzteseként a zsűri a lengyel Pawel Jarmolkowiczot hirdette ki, akinek Harimata nevű projektje mobil eszközzel teszi lehetővé a mentális betegségek korai diagnosztizálását. A másik fődíjas a bolgár Stefan Ivanov lett, aki járószervi problémák megelőzésére fejlesztett egy cipőbe helyezhető alkalmazást.

A nyertesek fejenként 30 ezer dollár (6,7 millió forint) értékű ösztöndíjat kapnak, amely a Singularity University 2014-es nyári Graduate Studies programjában (GSP) való részvételt biztosítja. A program során a résztvevők a Szilícium-völgy legnagyobb neveivel dolgoznak együtt. A tízhetes program végére számos projekt működő vállalkozássá válhat.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink