hirdetés
hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Ma nevezik ki államtitkárrá Szócska Miklóst

Összesen 42 államtitkára lesz az új Orbán-kormány nyolc csúcsminisztériumának. Az államtitkárokat szerdán nevezi ki az államfő. Lesz olyan tárca, ahol csak egy államtitkár dolgozik majd, több tárcánál azonban hat államtitkár és egy közigazgatási államtitkár is osztozik a feladatokon.

Szerdán nevezi ki az Orbán-kormány államtitkárait Sólyom László köztársasági elnök – értesült az MTI, amely szerint ezzel a hét közepén teljessé válhat az új kabinet. A hírügynökség meg nem nevezett forrásból úgy értesült, hogy a kormány nyolc csúcsminisztériumához összesen 42 államtitkár fog tartozni.

A Miniszterelnökségnek egyetlen államtitkára lesz, a már korábban megnevezett Varga Mihály. A Belügyminisztériumban az MTI szerint Kontrát Károlyt és Tállai Andrást nevezik majd ki, közigazgatási államtitkár pedig Felkai László lehet. A Honvédelmi Minisztériumban Simicskó István látja majd el az államtitkári, Fodor Lajos pedig a közigazgatási államtitkári feladatokat.

A Navracsics Tibor vezette Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumnál Balog Zoltán, Kovács Zoltán, Répássy Róbert, Rétvári Bence, Szabó Erika és Szászfalvi László töltik majd be az államtitkári posztokat az MTI szerint; itt a közigazgatási államtitkár Gál András Levente lesz. Egy államtitkár lesz a külügyi tárcánál Németh Zsolt személyében, a külügy közigazgatási államtitkárának Bába Ivánt nevezik majd ki.

A Nemzetgazdasági Minisztériumnál hat államtitkár dolgozik majd: Becsey Zsolt, Bencsik János, Cséfalvay Zoltán, Czomba Sándor, Kármán András és Naszvadi György. A közigazgatási államtitkári feladatokat Nagy Róza látja majd el – írja az MTI, keddi értesüléseire hivatkozva.

A Nemzeti Erőforrás Minisztériumánál államtitkár lesz Czene Attila, Halász János, Hoffmann Rózsa, Soltész Miklós, Szócska Miklós és Szőcs Géza. Közigazgatási államtitkárként Jávor András dolgozik majd a tárcánál.

Hat államtitkár tevékenykedik majd a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál is: Fónagy János, Halasi Tibor, Hegmanné Nemes Sára, Molnár Ágnes, Nyitrai Zsolt és Völner Pál. E tárca közigazgatási államtitkára Vízkelety Mariann lesz.

A Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkárai lesznek Ángyán József, Czerván György, Illés Zoltán, Kardeván Endre és V. Németh Zsolt. Farkas Imre az MTI szerint közigazgatási államtitkár lesz.

 

Szakmai életrajz

Dr. Szócska Miklós 1989-ben szerezte orvosi diplomáját a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. Az egészségügyi szervezetek vezetésének problémái még reformokat sürgető, ellenzéki diákvezetőként keltették fel érdeklődését. Az egyetem elvégzése után, közeli kollégáival egyik kezdeményezője volt az Egészségügyi Menedzserképző Központ megalapításának, azóta dolgozik a Központ szervezetének és programjainak fejlesztésén, megvalósításán. Fontosabb érdeklődési területei a szervezeti magatartás, változtatás-menedzsment, szervezetfejlesztés. A posztgraduális program keretében az innovatív módszertannal dolgozó „Vezetői készségek és eszközök” című tantárgyat oktatja, emellett vezető oktatóként dolgozik a Központ hazai és nemzetközi oktatóprogramjaiban. 1992–1993 között az Egészségbiztosítási Alap Országgyűlés által választott Felügyelő-bizottságának tagja volt. 1998-ban Master of Public Administration fokozatot szerzett a Harvard Egyetem John. F. Kennedy School of Government-jén. PhD fokozatát “Fenntartható változások vezetésének feltételei magyar egészségügyi szervezetekben” című disszertációjával szerezte meg 2008-ban. Vezetőségi tagja az Európai Egészségügyi Menedzsment  Szövetségnek (EHMA) és ez európai egészségügyi infrastruktúra megújításán dolgozó European Health Property Networknek. A Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központjának 1995-ös megalapítása és 2000 júniusa között igazgatóhelyettesként felelt a mindennapok sikeréért, 2000. júniusától a Központ megbízott igazgatójaként, 2009 októberétől igazgatóként. Nős, három általános iskolás gyermeke van.

(forrás: MTI, MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés