hirdetés
2024. május. 03., péntek - Tímea, Irma.

Már a nővéreket is fenyegetik az agresszív betegek

A folyamatos atrocitások miatt az egészségügyi dolgozók többsége mostantól minden esetben jegyzőkönyvbe rögzíti az esetet, és feljelentést tesz, ha valaki bántalmazza őket – írja a Kapospont.

Egy neve elhallgatását kérő mentőtiszt a Kapospontnak elmondta: a mentődolgozókat az elmúlt években is fokozott jogi védelem illette, azonban rendkívül enyhe ítéletek születtek, ráadásul az eljárásokkor még a mentősök kerültek kellemetlen helyzetbe, hiszen tanúskodniuk kellett, és még a haragos rokonokkal is szemben találták magukat. Az elkövetők pedig rendre tagadtak.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara szerint nemcsak a mentősöket, az egészségügyi szakdolgozókat, nővéreket is fenyegetik. És hogy nagyon nagy hatása van a társadalomra a kórházas sorozatoknak. Sokan ugyanis az ott látottak alapján határozzák meg elvárásaikat az egészségügyi dolgozókkal és az ellátások színvonalával kapcsolatban.

Úgy tudjuk: több somogyi kórházban is zaklatják az egészségügyi dolgozókat. Marcaliban is ütöttek meg már ápolókat, és Kaposváron is történt bántalmazás. A kórház igazgatók szerint nagy presztízsveszteségen ment keresztül a szakma, kicsit mindenki úgy gondolja, beletörölheti a lábát az egészségügyi dolgozókba, mert ezt hallotta évek óta.

A Kapospont úgy tudja: a folyamatos atrocitások miatt az egészségügyi dolgozók többsége mostantól minden esetben jegyzőkönyvbe rögzíti az esetet, és feljelentést tesz, ha valaki bántalmazza őket.

(forrás: Kapospont)
hirdetés

Könyveink