hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Medikusok a gyemekekért

A Debreceni Egyetem Hallgatói Központja 725 ezer forint adományt gyűjtött a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány számára.

A Medikus Hét bevételét jelképező csekket vasárnap délelőtt a Vojtina Bábszínházban ünnepélyes keretek között adja át a szervező Hallgatói Központ képviseletében Arday Anna, az Általános Orvostudományi Kar Hallgatói Önkormányzat elnöke Prof. Dr. Kiss Csongor tanszékvezető egyetemi tanárnak, a Gyermekgyógyászati Intézet Gyermekhematológiai-Onkológiai Tanszéket közvetlenül támogató alapítvány kuratóriumi elnökének.

Mi az a Medikus Hét

A DEOEC hallgatóinak hagyományos tavaszi rendezvénye, melynek keretében egy teljes héten át színes programok várják a többezer hallgatót - az idei fellépők közt volt Aranyosi Péter, a Mystery Gang, a Paddy and the Rats, valamint a Republic zenekar is.

A programokat egészségügyi szűrés és sportfoglalkozások, valamint a hagyományos disznótor és a hallgatók egyik kedvenc eseménye, az International Food Day (Nemzetközi Főző Nap) is színesítette. Az idei év egyik újítása volt a programra szóló belépőjegyek árusítása is: minden nap jelképes 100 Ft-os részvételi díjért léphettek be az érdeklődők a rendezvény területére. A több ezer résztvevő az esemény ideje alatt összesen 725.000 forintnyi támogatást halmozott fel. 

2011-ben a megszokottnál jóval hosszabb ideig, összesen nyolc napig tartott a rendezvény, köszönhetően a Debrecenben négyévente megrendezésre kerülő Medikus Kupának és a nyolcévente a városba látogató Országos Tudományos Diákköri Konferenciának.

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink