hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Megnyugtatott a HVG: lesz egészségügyi államtitkár

Bárki váltja a lemondott államtitkárt, fenn kell tartania a buzgó tevékenység látszatát – jellemzi a helyzetet a HVG a Zombor Gábor egészségügyi államtitkár tevékenyégét összegző cikkében.

A vezetők jönnek, mennek, az ágazat helyzete pedig sehogy sem akar jobbra fordulni. Régóta nem sikerágazat az egészségügy, mégis mindig akad, aki az élére álljon – nyugtatja meg olvasóit a lap. –  Várhatóan néhány héten belül megérkezik Zombor Gábor utódja is, aki a jubileumi 15. lesz a rendszerváltás utáni ágazatirányítók sorában.

Zombor tudta, mit vár tőle a szakma. Voltak is tervei. Első államtitkári megnyilatkozásaiban arról beszélt, hogy az ágazat 80–100 milliárd forintos „rosszul költését” kell kijavítani, utána lehet a kormánytól többletforrást kérni. Így szó esett a kórházak eladósodottságáról, a további béremelésre váró egészségügyi dolgozók életpályamodelljéről, örökzöld témaként hangsúlyosan került elő a hálapénz elleni küzdelem, a négy éve halogatott alapellátási reform, a várólisták lerövidítésének lehetősége, a magán- és az állami szektor együttélési módjainak legalizálása is – idézi fel a lap, hogyan indult Zombor Gábor államtitkári pályája, s honnan jutott el odáig, hogy hivatali ideje végén a hvg.hu így összegezzen: „bejáratott fideszes kapcsolatai is kevésnek bizonyultak ahhoz, hogy a politika ne írja minduntalan felül a szakmai elgondolásait”.

(forrás: hvg.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink