hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Miért vár 17 percet egy mentőhelikopter?

Halálos baleset történt hétfőn Felcsút közelében. A helyszínen lévő szemtanú szerint 17 percet várt a mentőhelikopter, mielőtt felszállt, mert két kórház sem fogadta az életveszélyes sérültet. Az esetnek a hvg.hu járt utána.

17 percig várakozott a mentőhelikopter a hétfői, Felcsút környéki baleset helyszínén, mire sikerült olyan kórházat találni, ahol fogadni tudják az életveszélyes sérültet – írta Facebook-oldalán Molnár Péter, a tűzoltóság korábbi szóvivője, aki operatőrként volt ott a baleset helyszínén. Bejegyzése szerint a székesfehérvári és a János Kórház is „lepasszolta” a sérültet, aki így végül a Honvéd Kórházba került.

Molnár bejegyzése szerint "Egy biztos! Nem a helyszínen dolgozó Tűzóltókon és Mentőkön múlt az életben maradása! Gáz van ebben az országban! Magyarország megint jobban teljesít!" Molnár Péter a hvg.hu-nak azt mondta, „a várakozás aktívan telt,” a mentőhelikopter személyzete próbált mindent megtenni a sérültért, de addig nem szálltak fel, míg nem volt meg a végcél. A kórházak nevét a beszélgetésfoszlányokból hallotta, de ezt később megerősítették neki a helyszínen lévő tűzoltó és mentős kollegák is.

A lap megkereste a mentőszolgálatot és a felsorolt kórházakat is, hogy magyarázatot kapjon a 17 perces várakozásra.

A korántsem egyező nyilatkozatok a hvg.hu-n

(forrás: hvg.hu)
hirdetés

Könyveink