hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Mikola: Rendszerszerű megoldások kellenek

Mikola István rendszerszerű megoldásokat szorgalmazott az egészségügyi ágazat fenntarthatóságának biztosítása érdekében a Parlamentben, Szócska Miklós egyetért az egészségügyi bizottság elnökével.

A fideszes Mikola István rendszerszerű megoldásokat szorgalmazott az egészségügyi ágazat fenntarthatóságának biztosítása érdekében. Mint mondta, a 2007-2008. évi, 27,5 milliárd forintos megtakarítás felhasználhatósága fontos az ágazat számára az idei évi működőképesség szempontjából, ez azonban csak a "tűzoltásra" elegendő, nem eszköze a fenntarthatóság biztosításának, a konszolidációnak.

Kiállt amellett, hogy az egészségügy húzóágazat, gazdasági hatékonysági tényezőként is kell, hogy megjelenjen "a magyar újjászületésben", és kezdeményezte: a 2011-es költségvetésbe épüljön be a 27,5 milliárdos segítség, azzal a 2009 évben kiharcolt egyhavi finanszírozási összeggel, és azzal a 10,7 milliárdos eseti keresetkiegészítéssel, amellyel együtt szerinte fenntartható az ágazat.

Szócska Miklós államtitkár egyetértett azzal, hogy az elmúlt évek forráskivonása "döbbenetes volt", és felhívta a figyelmet a transzparencia hiányára is. Egyetértett a rendszerszintű változtatások szükségességével. Progresszív struktúrát fogunk létrehozni, helyreállítjuk a progresszív ellátás rendszerét - fogalmazott. Kitért arra, hogy monitorozzák a rendszer működőképességét, amelyben 100 százalékos az intézmények részvétele.

(forrás: MTI, Fidesz.hu)
hirdetés

Könyveink