hirdetés
hirdetés
2024. május. 17., péntek - Paszkál.
hirdetés

Minden szinten szinte mindent

Elindult az egészségügyi reformúthenger

Gyakorlatilag nincs olyan szegmense az egészségügynek, amelyet ne érintenének a kormány reformtervei. Mégpedig villámgyorsan: a kabinet levegőhöz jutni sem hagyja az ágazat szereplőit. Az offenzív hadviselés eddig beválni látszik; a reform „elszenvedői” nem hisznek a szemüknek, az orvosokat, kórházigazgatókat, gyógyszergyártókat mintha sokkolta volna a döbbenet. Igaz, ha bárki ellenvetést fogalmazna meg, azzal sem menne sokra: Molnár Lajos miniszter többször is értésre adta: akár tetszik, akár nem, az lesz, amit elterveztek. Nos, a tervek közül már valóra váltott lépések egyike az új finanszírozási rendszer, amely szerint júliustól a kórházak munkáját csak a tavalyi teljesítmény 95 százalékáig ellentételezi az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP), azon felül egyetlen fillért sem kapnak, mivel megszűnik a degreszsziós sáv, vagyis az OEP nem fizet majd a kapacitásuk 100 százaléka felett teljesítőknek.
Emellett miközben több pénzhez jutnak az intézmények például a krónikus betegek ápolásáért, a daganatos és kardiológiai betegségen átesettek után kevesebb pénz jár. (Interjú a 3. oldalon)

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés