hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Mit eszik a gyerek, ha a köz gondozza?

A 23 ezer forintos havi fejenkénti keretből nem láthatók el a gyerekek – állapította meg lakásotthonokat vizsgálva Székely László alapjogi biztos – írja a Magyar Nemzet.

A Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ két, különleges ellátást is nyújtó lakásotthonában is helyszíni ellenőrzést tartott az ombudsman – tudta meg a lap. Itt az étlaptervből kiderült: tejet vagy kakaót jellemzően szombaton és vasárnap reggelire kapnak a gyerekek, joghurtot heti egyszer. Gyümölcs heti két, legfeljebb három alkalommal, nyers zöldség pedig elvétve szerepel az étlapon. Tízóraira, uzsonnára a gyerekek többször kapnak nápolyit, pattogatott kukoricát, kekszet, de előfordul, hogy csak nyalóka a tízórai. Főzelék hetente egy, illetve két alkalommal kerül az asztalra. Vacsorára virslit, pizzát, szendvicset, tejbedarát kapnak a gyermekek, de előfordul, hogy a ropiból álló uzsonna után héjában főtt burgonya a vacsora – derül ki a vizsgálati jelentésből.

A lakásotthonokat működtető intézmény idén egy főre havi 23 ezer forintos ellátási díjat határozott meg. A napi ötszöri étkezés minimális költsége egy 31 napos hónapban 22 204 forint, vagyis a fenntartó által meghatározott ellátási díjból havi 796 forint marad a gyerekek egyéb, a teljes körű ellátáshoz tartozó kiadásaira... – olvasható az mno.hu-n.

(forrás: MNO)

cimkék

hirdetés

Könyveink