hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Módosítás a K+F Versenyképességi és Kiválósági Szerződések Pályázati kiírásban

Változott a Kutatási és Technológia Innovációs Alap  „K+F versenyképességi és kiválósági szerződések” című pályázatában közölt beadási határidő.

Ahogy arról november 8-i cikkünkben megírtuk, a Kutatási és Technológia Innovációs Alap meghirdette a „K+F versenyképességi és kiválósági szerződések” c. pályázati felhívását, amelyben stratégiai jelentőségű, hazánk versenyképességét növelő kutatás-fejlesztési projekteket kívánnak támogatni. A pályázat célja: az egészségügy területén működő ellátó intézmények, kórházak, továbbá egyetemi tanszékek, intézetek kutató orvosai, illetve a gyógyszeripari és egészségügyi szolgáltató cégek kutató munkatársai közötti kooperáció megvalósítása.

A projektjavaslatokat kutatóhelyek (egyetemek, MTA kutató intézetek, költségvetési szervek), kutatás-fejlesztési tevékenységet végző nonprofit szervezek, közalapítványok és vállalkozások alkotta, legfeljebb 5 tagból álló konzorciumok nyújthatják be immár 2014. december 8-ig.

A most közzétett módosítások az Európai Uniós jogszabályokra hivatkozva pontosítják, illetve bizonyos esetekben szűkítik a pályázók körét, illetve a projekt tárgyát. Bővült az elszámolható költségek köre az ún. De Minimis típusú támogatáson belül az egyéb működési kiadások között, továbbá kibővült a támogatási szerződés megszegésének szankcionálási köre.

Javasoljuk a pályázatot készítő konzorciumoknak a projektek teljes körű átgondolását, szükség esetén a tevékenységek és szereplők körének módosítását a fennmaradó időben. A módosításokról további információk a http://ktia.kormany.hu/vksz-14 oldalon a „VKSZ_14_modositas_osszesito_20141114” elnevezésű dokumentumban olvashatóak.

 

 

Dr. Halmosi Péter
Qualinnova Consulting Kft
.

www.qualinnova.hu

 

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

cimkék

hirdetés

Könyveink