hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.

Most keressék orvosukat! – javasolja az ÁNTSZ

A pollenkoncentráció szintje még alacsony, nem okoz tüneteket, azonban a déli országrész egyes területein már található néhány virágzó növény – írják a kezdődő parlagfűszezonról az ÁNTSZ honlapján.

Július végén, augusztus elején – a hőmérséklet tartós emelkedésétől és a lehulló csapadéktól függően –  a parlagfű virágpora országszerte megjelenik a pollencsapdákban, augusztus második hetétől pedig már várhatóan mindenhol tüneteket okozó koncentrációban lesz jelen a levegőben. Az előző évek tapasztalatai alapján a parlagfű pollenszórás tetőzése augusztus utolsó két hetében, illetve szeptember első hetében várható.

A pollenallergiások zöme érzékeny a parlagfűre: a könnyezéssel, szemviszketéssel, tüsszögéssel járó szénanátha egyaránt sújtja a felnőtteket, a gyermeket, a fiatalokat. A tünetek megelőzése, csökkentése érdekében az érintett betegek már most keressék fel a kezelőorvosukat, és konzultáljanak vele a szezont megelőző gyógyszerszedésről. A parlagfűszezon kezdete előtt 10-12 nappal, még a tünetek megjelenése előtt célszerű a gyógyszereket megelőzésként alkalmazni – javasolja a tisztiorvosi szolgálat az antsz.hu-n

(forrás: ÁNTSZ)

cimkék

hirdetés

Könyveink