hirdetés
hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.
hirdetés

Munkára jelentkezett a volt gazdasági főigazgató (frissítve)

Nem szüntették meg közalkalmazotti jogviszonyát, ezért munkára jelentkezett a Pécsi Tudományegyetem (PTE) rektoránál az egyetemi vesztegetés gyanúsítottja - írta a Pécsi Stop hétfőn. Jelenleg táppénzes állományban van.

A volt főigazgató a pécsi hírportálnak megerősítette a hírt, amely szerint reggel fél kilenckor találkozott az egyetem rektorával, prof. dr. Bódis Józseffel azért, hogy meglévő közalkalmazotti jogviszonyából adódóan felvegye a munkát. Arról, hogy a megbeszélésen mire jutottak, nem beszélt a Pécsi Stopnak.

A volt egyetemi vezető házi őrizetét pénteken szüntették meg, jelenleg lakhelyelhagyási tilalom alatt áll, de védőivel ennek megszüntetését is kérte.

A Pécsi Ítélőtábla 30 millió forintos óvadék ellenében július végén szüntette meg a volt gazdasági főigazgató előzetes letartóztatását, ekkor rendelte el a házi őrizetet. Az óvadékot augusztus elsején fizették ki, a volt főigazgatót aznap hazaengedték.

Az egyetem később kiadott közleménye szerint, miután a Pécsi Városi Bíróság augusztus 26-án megszüntette I. Gábor házi őrizetét és helyette lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el - azaz Pécs közigazgatási határán belül szabadon mozoghat -, a volt gazdasági főigazgató hétfőn, tájékoztatási és együttműködési kötelezettségének eleget téve jelentkezett munkáltatójánál.

"I. Gábor a munkáltatónak szóban és írásban is bejelentette, hogy táppénzes állományban van, ezért nem tud megjelenni munkahelyén munkavégzés céljából. A munkáltató a bejelentést elfogadta, az akadályoztatás tényét tudomásul vette" - közölte a PTE.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés