hirdetés
2024. május. 07., kedd - Gizella.
hirdetés

Gyógyítás

Nem segíti a teherbe esést a kínai orvoslás

Brit termékenységi szakemberek szerdán felhívták az akupunktúrához és kínai orvosláshoz forduló párok figyelmét arra, hogy ezektől a gyógymódoktól nem növekszik a gyermekáldás esélye.
A Brit Termékenységi Társaság (British Fertility Society, BFS) 2670 ember bevonásával készült tizennégy tanulmány adatait összegezte, majd az elemzés alapján adta ki irányelveit.
 
Jelenleg nők ezrei vélik úgy, hogy az akupunktúra segítségükre lehet a terméketlenség kezelésében. Adam Balen, a bizottság elnöke azonban hangsúlyozta: „jelenleg nincs bizonyíték arra, hogy az akupunktúra vagy a kínai, gyógynövényekkel való orvoslás az asszisztált termékenységi kezelésekhez kapcsolódóan bármilyen előnyös hatással lenne az élve születések arányára, a teherbe esési arányra vagy a vetélések számára”. Hozzátette, hogy a pácienseknek tisztában kell lenniük ezzel a ténnyel, mielőtt a kezelésbe kezdenek.
 
A Brit Akupunktúra Tanács meglepetésének adott hangot a megállapításokkal kapcsolatban, melyek a Human Fertility című szakfolyóiratban jelentek meg. Az akupunktúrás szakemberek szerint jelentős kutatási eredmények vannak arra vonatkozóan, hogy az akupunktúra segíthet a megtermékenyüléssel próbálkozó pároknak.
 
A BFS adatai szerint a nyugati világban minden hetedik párnál problémás a fogantatás.
 
MTI

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés