hirdetés
2024. május. 01., szerda - MUNKA ÜNN.,Fülöp, Jakab.
hirdetés

Nemigen

Németországban már üresen maradhat egy rubrika a születési anyakönyvben: az újszülött neme; az érintettek később, ha akarják, átsorolhatják magukat nőnek vagy férfinak – írja a Szabad Föld.

A törvényt – elsőként az Európai Unióban – az interszexuálisok védelmében alkották meg, akikből évente néhány száz születik Németországban.

Vannak társadalmak, ahol legalább hat nemet kategorizálnak. Köztük például a transzszexuálisokat, akik férfi testben női lélekkel megáldva (megátkozva?) születtek.

Százezer születésből tíz esetben előfordul. Hibáztatni se szülőt, se gyereket nem lehet, már a méhen belül eldől minden egy agyi anyagcserezavar következményeként. A gyereknek kezdettől fogva problémája van a nemével, négy-ötévesen kijelenti, hogy ő nem az, akinek született. A másik nem ruháit szeretné hordani, azok játékait játssza és a barátai is közülük kerülnek ki. Átnevelni esélytelen, s ha nem kap a törekvéseihez támogatást a környezetében, akkor előbb-utóbb kitör vagy egész életét lelkileg megnyomorítva éli le. Az öngyilkosok aránya nem véletlenül magasabb a körükben. Mit lehet tenni? Mivel a lelket – legalábbis egyelőre – nem tudják a testhez alakítani, így a testet próbálják a lélekhez igazítani.

Egy-két év és hárommillió forin, ennyi kell a végleges nemváltáshoz - olvasható a szabadfold.hu-n.

(forrás: Szabad Föld Online)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés