hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.
hirdetés

 

Nemzetközi elismerés Papp Zoltánnak

"ROBERTO CALDEYRO-BARCIA" díjat kapott Dr. Papp Zoltán, a Semmelweis Orvostudományi Egyetem egykori tanszékvezetője.

A perinatológusok világkongresszusán ("Global Congress of Maternal and Infant Health", Barcelona, 2010. szeptember 22-26) a "ROBERTO CALDEYRO-BARCIA" díjat a nemzetközi zsűri "a szülészetben kifejtett több évtizedes klinikai, szervező, oktató és kutató munkásságáért, különös tekintettel a 40 évvel ezelőtt általa kezdeményezett genetikai amniocentézis útján nyert magzatvízsejtek kromoszómavizsgálatának kidolgozásában és bevezetésében játszott úttörő szerepéért" Dr. Papp Zoltán professzornak adományozta. A díjat a kongresszus megnyitóján ünnepélyes keretek között adták át.

Dr. Papp ZoltánDr. Papp Zoltán

Szülész-nőgyógyász, humángenetikus, egészségügyi menedzser és igazságügyi szakértő. Egyetemi tanulmányait Debrecenben végezte, majd 1966-tól a debreceni Szülészeti Klinikán kezdtett dolgozni. 1990. július 1-jén nevezték ki tanszékvezetőnek a Semmelweis Orvostudományi Egyetem I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájára, 2010. június 30-ig dolgozott ott.

"Érdeklődésemet elsősorban a klinikai genetika, ezen belül is a genetikai tanácsadás, valamint a magzati betegségek/rendellenességek diagnosztikájának és szűrésének gyakorlati kérdései, valamint a nőgyógyászati műtétek jelentik" - írja magáról honlapján.

(forrás: MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 10,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink