hirdetés
2024. május. 03., péntek - Tímea, Irma.

OEP: megszólalt a korábbi főigazgató

A feldarabolásból katasztrófa lehet – nyilatkozta Oberfrank Ferenc Magyar Nemzetnek. Az mno.hu cikkében más szakértők véleményeit is összegezik.

Kapcsolódó cikkek

Oberfrank Ferenc, az OEP korábbi főigazgatója a Magyar Nemzetnek arról beszélt, rövid távon működőképes lehet a változtatás, és szakmapolitikailag is hatékonyabb lehet az új forma, de hiányzik az egészségügyi igazgatás szervezetét, munkamegosztását legalább 10-15 évre megszabó rendszer. Probléma az is, hogy a több hónapos bizonytalanság megviselte a dolgozókat, és a legjobb szakemberek közül sokan felmondtak, ezzel pedig gyengült az egészségbiztosítási alapkezelés. Emellett az a cél is gondot okozhat, hogy 20 százalékkal szeretnék csökkenteni a szervezet működési költségeit –  írja az mno.hu munkatársa.

Katasztrofális következményei lehetnek, ha ezt véghezviszik. Azt kellene célként kitűzni, hogy jobban működjön az e-alap kezelése, ehhez pedig szakszerű, pontos, gyors és megbízható munkára van szükség. Eddig is nagyon alacsony volt az OEP működési költsége – fejtette ki a korábbi főigazgató. Véleménye szerint emelni kellene a keretet, különösen azért, hogy javuljon a jelenlegi ellenőrzés és a tanácsadás rendszere, mert erre nehezen jut elegendő pénz. Az intézményeket ugyanis nem tudják rendszeresen ellenőrizni az OEP szakértői, ez pedig növeli a hibakockázatot –  olvasható az mno.hu-n, ahol más szakértők, pl. Rácz Jenő véleményét is bemutatja a cikk szerzője.

(forrás: MNO)
hirdetés

Könyveink