hirdetés
hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.
hirdetés

Ötödjére gyógyszerbe teszik a pénzt

A Primus Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. legújabb befektetésével a gyógyszerkutatás piacára lép, és 400 millió forintos tőkeemeléssel szerez részt a BBS Nanotechnológia Kft.-ben - közölte az alapkezelő az MTI-vel.

A debreceni székhelyű BBS Nanotechnológia Kft. olyan új, nanotechnológián alapuló hatóanyag-formulázási eljárást dolgozott ki, amely áttörés az onkológia területén. A kft. által kidolgozott eljárással célzottan oldható meg a kontrasztanyagok és kemoterápikumok bevitele, ezáltal javul a tumorok diagnosztizálása, a gyógyszerek hatása növelhető, és a nem kívánt mellékhatások száma jelentősen csökkenthető.

A befektető emlékeztet, hogy számos gyógyszer és kontraszt anyag hatása nem specifikus, ezért nagy dózisban kell azokat alkalmazni, a kezelések pedig gyakran súlyos mellékhatásokkal járnak. Ezért folyamatosan nagy igény van az olyan új származékokra, amelyek célzottabban alkalmazhatók.

A BBS Nanotechnológia Kft. a Primus III. kockázati tőkealap ötödik befektetése a Blueprint Entertainment, a szoftverfejlesztő IVM Zrt., a távmunkára építő contact center szolgáltatásokat nyújtó Comforce Zrt. és az egyedi marketing megoldásokat nyújtó Adfit Zrt. után.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés