hirdetés
2024. május. 07., kedd - Gizella.

Pályázat szűrőbuszra

Augusztus 31-ig pályázhatnak a Generali a Biztonságért Alapítványhoz azok, akik egészségügyi szűrőbusz segítségével biztosítanának ingyenes szűrési vizsgálatokat.

A pályázók köre

Gazdasági és civil szervezetek, közigazgatási intézmények, önkormányzatok, akik igényt tartanak arra, hogy az általuk szervezett, a jelen pályázati feltételeknek megfelelő rendezvényeken az alapítvány és szerződött partnere az egészségügyi szűrőbusszal kitelepüljön, és ott szűrővizsgálati lehetőséget biztosítson a rendezvényen résztvevők számára.

Azon gazdasági, civil szervezetek, közigazgatási intézmények, önkormányzatok jelentkezését várják, amelyek az alábbi feltételeknek megfelelnek:
- 2016-ban április 1. és október 31. között bármely magyarországi településen nyilvános lakossági rendezvényt szerveznek.
- A rendezvény fő üzenete az egészség megőrzése, az egészséges életmód, a rendszeres testmozgás.
- A rendezvényen részt vevők, látogatók száma várhatóan minimum 1000 fő.

A pályázat benyújtásának határideje: 2016. augusztus 31-ig folyamatos.

A pályázatok elbírálásának határideje:

A pályázat beérkezésétől számított 3 héten belül. A döntésről a pályázókat e-mail-ben értesíti a Generali a Biztonságért Alapítvány.

A pályázatok elbírálása:

A pályázatokat a Generali a Biztonságért Alapítvány és szakértői bírálják el, ennek során választják ki a nyertes pályázókat. Az alapítvány a nyertes pályázó rendezvényén megbízott partnerével és a szűrőbusszal megjelenik, és a rendezvényen résztvevők körében ingyenes egészségügyi szűrővizsgálati lehetőséget biztosít.

Generali Egészségügyi Szűrőbusz

A buszban két rendelő és egy váró található, és az alábbi szűrések zajlanak:

Szemészet
A szemfenéken futó erek sok mindent elárulnak egészségi állapotunkról. A szemfenék vizsgálata egy egyszerű szemtükör segítségével elvégezhető mérés. A látásteszt célja, hogy segítsen eldönteni, szükség van-e a látáskorrekcióra illetve, hogy megállapítható legyen, hogy mennyit változik a látásélesség az idő folyamán.

Bőrgyógyászat
A dermatoszkóppal elvégzett vizsgálat célja az anyajegyek ellenőrzése és a melanóma kiszűrése. A bőrrák megbetegedések mindössze 4 százalékát teszi ki a melanóma, azonban ez a bőrdaganat az egyik legagresszívebb onkológiai elváltozás. Szerencsére, ha időben felfedezik és még a korai stádiumban eltávolítják, akkor többnyire gyógyítható.

Vércukorszint-mérés
A vérben lévő glükóz (cukor) szintjének meghatározása. Felismerhető vele a cukorbetegség (diabetes mellitus), így általában szerepel a laboratóriumi rutinvizsgálatok közt. Éhgyomorral történő vizsgálat esetén a vércukorszint normál értéke: 5,5 mmol/l.

Vérnyomásmérés
A verőeres (artériás) vérnyomás (a vér érfalra gyakorolt nyomásának) vizsgálata. Hozzátartozik az általános orvosi vizsgálathoz. Alkalmas beállított vérnyomáscsökkentő kezelés hatásosságának önellenőrzésére is.

Koleszterinszint-mérés
A koleszterinszint ellenőrzésével megelőzhető vagy lassítható az érelmeszesedés folyamata, valamint több súlyos szív- és érrendszeri betegség kialakulásának kockázata. Éhgyomorra történő vizsgálat esetén az összkoleszterinszint normál értéke: 5,2 mmol/l.

Testzsírszázalék-mérés
A testzsír-százalék azt mutatja meg, hogy súlyfeleslegünk hány százalékát teszi ki a zsírszövet mennyisége. A testzsírszázalék normál értéke életkoronként eltérő.

Háziorvosi Tanácsadás
A szűrővizsgálatokon mért eredményeinek értelmezésében segít és szükség esetén további jó tanácsokkal látja el a vizsgálaton résztvevőt.

További részletek

(forrás: MedicalOnline)

cimkék

hirdetés

Könyveink