hirdetés
2024. április. 27., szombat - Zita.

Pénzzel könnyítették az orvosegyetemi felvételiket

Dr. Anand Rai eltökélte, lerántja a leplet az indiai egészségügy egyik legnagyobb csalásáról: az elmúlt években ezrek jutottak be csalással a helyi orvosi karokra – írja a NOL.

Most Rai segítségére lehet a központi nyomozó hatóság is, amely átvette a szövevényes ügyet a Madhja Pradesh-i állami hatóságoktól. Az elmúlt három évben kétezer személyt tartóztattak le, s közel félezer gyanúsítottat keres a rendőrség, amiért részt vettek az orvosi karokra történő, központi felvételi vizsgákon elkövetett csalásban.

A BBC beszámolója szerint a diákok számos módon juthattak be az oktatási intézményekbe: egyesek tehetséges orvostanhallgatókat béreltek fel – akár 4,5 millió forintnak megfelelő rúpiáért –, hogy megírják helyettük a felvételi vizsgát. Mások azért fizettek nekik, hogy megsúgják a válaszokat. A csalásban a vizsgáztatók egy része is benne volt, mivel több feladatsor is kiszivárgott. A tanúvallomások szerint gyakran magasabb pontszámot adtak a felvételizőknek, vagy egyszerűen megválaszolták helyettük a nehezebb kérdéseket – olvasható a nol.hu-n.

cimkék

hirdetés

Könyveink