hirdetés
2024. május. 03., péntek - Tímea, Irma.

Pert nyert a volt félegyházi kórházigazgató

Törvénytelen volt a kiskunfélegyházi városi kórház volt főigazgatójának leváltása a munkaügyi bíróság döntése szerint – írja a baon.hu.

Dr. Kovács József első fokon pert nyert a kecskeméti munkaügyi bíróságon munkáltatójával, városi kórházzal szemben. A félegyházi képviselő-testület február 23-ai döntését – melyben leváltotta a főigazgatót törvénytelenségre hivatkozva megsemmisítette a bíróság.

Mint a baon.hu. emlékeztet: január közepén indított fegyelmi eljárást a képviselő-testület a városi kórház főigazgatója ellen, fegyelmi vétség miatt. Az intézmény élére dr. Vincze Sándort nevezték ki.

Az ítélet szerint a félegyházi kórháznak, mint alperesnek kötelessége kifizetni a volt főigazgató részére tíz havi vezetői pótlékot, amely összesen bruttó 500 ezer forint, valamint megtéríteni a százezer forintos perköltséget. A bíró azt a kérdést is feltette a volt főigazgatónak, szeretné-e, hogy visszahelyezzék korábbi állásába. Dr. Kovács József azonban azt válaszolta: a jelenlegi polgármesterrel és az érintett képviselőkkel nem tudna a jövőben együtt dolgozni.

(forrás: Petőfi Népe)
hirdetés

Könyveink