hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Plakátokkal is lehet ártani az egészségügynek

„Ne engedjük, hogy dr. Gamal vagy dr. Bourgla rosszul érezze magát Magyarországon!” – idézi a Budaörsi Napló egy közelményének címét a NOL, mely fel is kereste a nevezett orvosokat.

Mint írják, az a közös bennük, hogy magyar állampolgárok, régóta itt élnek, mégis mindketten a távozás gondolatával foglalkoznak.

– A kormány kampánya nem a bevándorlóknak szól, hanem nekünk – mondta a lapnak a bicskei körzeti orvos, az 52 éves Bourgla Ossamah. Az 1981-ben Szíriából érkezett ötgyermekes szakember azzal érvelt, hogy a plakát magyar nyelvű és tegező szövegét csak ők érthetik, a bevándorlók nem. – A feleségem a friss diplomás orvos lányaimmal és a többi gyerekkel Angliába utazik, én is megyek utánuk – jelezte a lapnak.

– Mérhetetlenül szomorú vagyok –jellemezte helyzetét a 66 éves Gamal-Eldin Mohamed, a Budaörsi Egészségügyi Központ orvos-igazgatója. – Negyvenöt éve érkeztem, az egyetem után hazamentem Szudánba, de a katonai junta miatt nem tudtam boldogulni, visszajöttem, sebész lettem.

Több mint húsz éve foglalkozom az egynapos sebészettel, a Multidiszciplináris Sebészeti Társaság alapítója – és elnöke – vagyok, nemzetközi konferenciát szerveztem. Külföldön magasra emeltük Magyarország zászlaját, a nemzetközi Egynapos Sebészeti Társaság elnöke lettem, két évre választottak meg. A 45 év alatt gyakran érezhettem, hogy elismerik a gyógyításban a munkámat. Most viszont, ha kimegyek az utcára, csupán a kinézetem miatt is menekültnek nézhetnek. A szított indulatok miatt bármi megtörténhet – idézik az orvost a nepszabadsag.hu-n.

(forrás: NOL)
hirdetés

Könyveink