hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.
hirdetés

Rendőrt hívtak a beteghez (FRISSÍTVE: magyarázzák...)

A TASZ levélben fordult a mosonmagyaróvári kórházhoz, mivel az ismereteik szerint megsértette egy fiatal betege esetébe a titoktartást – írja az Index.

A megyei lap is beszámolt arról, hogy miután egy fiatalember  rosszul lett az iskolában, s onnan kórházba vitték, ott megjelentek nála a rendőrök, s droggyorstesztet végeztettek vele. Ez bebizonyította, de a srác is beismerte, hogy kábítószerezett.

A TASZ az Indexnek azt is felidézte, hogy  a mentők hasonló titoksértései miatt az adatvédelmi biztos 1998-as ajánlásában leszögezte, hogy a mentőszervezet feladata a gyógyítás, nem pedig a feljelentés, és ez a kórházakra is érvényes - olvaható az index.hu-n.

 

FRISSÍTÉS (2014.02.07. 9:25):

A Kisalföld idézi a kórház időközben kiadott közleményét: „A TASZ feltevése, amely szerint intézményünkben bárki is megsértette az egészségügyi adatkezelésre vonatkozó előírásokat, nem helytálló. Kórházunk egyik alkalmazottja bűncselekmény gyanúját észlelte, s a kiskorú jelen lévő törvényes képviselőjének kérésére értesítette a nyomozó hatóságot – tiszteletben tartva azt, hogy észlelt bűncselekmények esetén az állampolgároknak kötelességük a bejelentés megtétele."

(forrás: index)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés