hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.
hirdetés

Sátorral kellett megtoldani az intenzív osztályt

Közegészségügyi szükségállapotot hirdetett a hétvégén az influenzajárvány hevessége miatt New York állam kormányzója -  jelentette az MTI.

Andrew Cuomo kormányzó felfüggesztette az állam azon törvényének hatályát, amelynek értelmében a gyógyszerészek csak a 18 évnél idősebbek esetében adhatják be a védőoltást. A patikusok a rendkívüli helyzetben minden hat hónapnál idősebb pácienst beolthatnak.

A Cuomo által kihirdetett rendelkezést megelőzően az államban ebben a szezonban eddig csaknem 20 ezer megbetegedést jelentettek. Tavaly az egész tél folyamán mindössze 4400 pozitív laboratóriumi eredményt regisztráltak.

Az Egyesült Államokban pénteken minősítették hivatalosan is járványnak az influenzát, miután a Járványvédelmi és Megelőzési Központok (CDC) elnevezésű szövetségi intézményhálózat megállapította, hogy az országban a múlt héten a halálozások 7,3 százalékát influenza és tüdőgyulladás okozta.

Az amerikai kórházak a Sziklás-hegységtől Új-Angliáig megteltek influenzás betegekkel. Több egészségügyi intézményből kitiltották a látogatókat, vagy előírták számukra a védőmaszk viseletét. A chicagói kórházakból elbocsátják azokat az alkalmazottakat, akik elutasítják a védőoltást. Egy pennsylvaniai kórházban a lázas betegek sokasága miatt egy sátorral kellett megtoldani az intenzív osztályt.

(forrás: MTI)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés