hirdetés
hirdetés
2024. május. 16., csütörtök - Mózes, Botond.
hirdetés

Segélykiáltások

Akcióban a háziorvosok

„Csődbe ment az első háziorvos” – adta hírül a közelmúltban a sajtó. Az érintett Dömös családorvosa, aki valóban bajban van, a médiaszerepléssel azonban nemcsak magán, kollégáin is segíteni szeretne. A figyelemfelkeltés a célja a Magyar Orvosi Kamara Háziorvosi Tagozatának is, amelynek elnöke azt tervezi: júniusi kongresszusukon országos aláírás-gyűjtési akcióba kezdenek

 APEH-tartozása miatt heteken belül elárverezhetik a dömösi háziorvos rendelőjét. Dr. Fenyvesi Béla 1998-ban indított praxist a Duna menti településen, hitelre vásárolt ingatlanban. Az épület alsó szintjén alakította ki a rendelőt, a felső szintet lakásként használja. Mint a Medical Tribune-nek elmondta, húszmillió forintos kölcsönt vett fel, ebből alakította át a házat, komfortosította és szerelte fel a rendelőt. Az 1270 beteg után járó havi 680 ezer forintos OEPbevétel azonban nem elegendő a praxis és a család fenntartására, valamint a hitel törlesztésére, ezért évek óta adósságokkal küzd. A közüzemi számlákat ugyan fizeti, enélkül a praxist sem tudná működtetni, mostanra azonban jelentős adótartozása halmozódott fel. Segítséget kért a helyi önkormányzattól és az egészségbiztosítótól is, de elmondása szerint mindkét helyen csak széttárták a karjukat. Ezért fordult a sajtóhoz, mert úgy véli, ennek révén nemcsak a saját problémájára, hanem talán általában a háziorvosok tarthatatlan helyzetére is fel tudja hívni a figyelmet. Fenyvesi doktor úgy tartja, sok kollégája van hasonló helyzetben, mivel a kártyapénz évek óta folyamatosan veszít reálértékéből. Számításai szerint ma 60–70 százalékkal ér kevesebbet a családorvosi praxisok OEPbevétele, mint 1992-ben.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés