hirdetés
2024. május. 17., péntek - Paszkál.

Sportbizottság: három változat a Sportkórház működtetésére

Várhatóan egy hét múlva dönt a kormány a Sportkórház további sorsáról; az intézmény működtetésére immár három elképzelés is született.

Az első szerint , hogy a nemzeti sportegészségügyi központ egy általános kórházzal együtt, magántőke bevonásával jelenlegi helyén, az Alkotás úton épül fel. A második verzió alapján mindez ugyanott, de a Semmelweiss Egyetem keretein belül, állami finanszírozással valósulna meg - ehhez jelenleg azonban nincs elegendő forrás. A harmadik elképzelés szerint az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI), ismertebb nevén a Sportkórház más helyszínre, az Állami Egészségügyi Központhoz kerülne. Az Önkormányzati Minisztérium az első változatot támogatja.
A költségvetés kényszerű módosítása következtében az eredeti tervekhez képest nyolc százalékkal csökkent a sportágazat 2009-es állami támogatása, de még így is megőrizte a 2008-es szintet – jelentette ki Gyenesei István sportügyekért felelős önkormányzati miniszter kedden, az Országgyűlés sport és turisztikai bizottsága előtti meghallgatásán. A Puskás Ferenc Stadion felújítására nincs állami forrás, viszont a minisztérium egyformán nyitott arra, hogy a Nemzeti Labdarúgó Arénát a Fehér úton, a Fáy utcában, vagy az Üllői úton építsék fel. 
 

Medical Online; MTI

cimkék

hirdetés

Könyveink