hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Szegeden az egyetem cége szervezi a külföldi betegeket

A szegedi egyetemi klinikáknak százmilliós forgalmuk van a külföldi, fizetős betegekből. Céget hoztak létre, hogy külföldi biztosítókkal kössön szerződéseket – írja a Délmagyar.hu.

Felméri az egészségügyi kormányzat, hogy az egyes kórházaknak milyen, az egészségturizmusban eladható szolgáltatásaik vannak, s 2014-ben központilag meg is kezdik ezek értékesítését – emlékeztet a lap Szócska Miklós államtitkár szavaira.

 

– Éves szinten bruttó 300 millió forint az összforgalma a klinikáknak külföldi betegekből – idéziki Resch Józsefet, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ gazdasági igazgatóját. – A térítéses ellátás szervezésére létrejött egy száz százalékban egyetemi tulajdonú cég, az Uni-Med Szeged, amely a klinikákkal egyeztetve köt szerződést külföldi biztosítókkal. A cégen keresztül az orvosok, asszisztensek, sőt a laborosok is részesednek majd a bevételekből.

– A minisztériumi kiajánlás ehhez képest nem jelent majd lényeges változást, maximum néhány 10 százalékos forgalomnövekedést – vélekedett Resch József. – Mivel időben és térben is el kell különíteni ezeket a betegeket, a kapacitás – VIP-szobákban és a dolgozók óraszámában egyaránt – nem enged sokkal több vállalást. – olvasható a delmagyar.hu-n.

hirdetés

Könyveink