hirdetés
2024. május. 06., hétfő - Ivett, Frida.
hirdetés

Szex a kicsiknél

Elsősorban a magas és az alacsony IQ-val rendelkezők élnek fiatalkorban szexuális életet – írja egy furcsa zalai eset kapcsán cikkében a NOL.

A szóban forgó ügy akkor pattant ki, amikor a zalaegerszegi kórház orvosa bejelentette a rendőrségen, hogy az akkor még 14. születésnapja előtt járó lány terhes. A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság most „14. életévét be nem töltött személlyel közösüléssel elkövetett megrontás bűntettének megalapozott gyanúja miatt” a  lány 15 éves barátja elleni vádemelési javaslattal küldte meg az iratokat a Zalaegerszegi Járási Ügyészségnek. Az esetet az helyezte különös megvilágításba, hogy időközben a büntetőrvénykönyv módosítása enyhített a kamaszok korai szexuális életének megítélésén, így a 12-14 évesek szexuális kapcsolatai már nem számítanak automatikusan megrontásnak.

A lapban megszólaló Erős Erika pszichiáter szerint egy 12-14 éves gyerek lelkileg még semmiképpen sem érett a nemi életre. Ezért a Btk. módosítása egyáltalán nem logikus, hiszen a 12 éves gyerekek számára nem kellene – mintegy felhívásként a keringőre – jóváhagyni a szexet, még kortársaikkal sem. Igaz – jegyezte meg –, ezt nem is törvénnyel lehet szabályozni, hanem neveléssel kell tenni ellene.

A biológiai és pszichoszexuális fejlődés iránya egyébként is olló jellegű: a lányok egyre korábban menstruálnak ugyan, a fiúknál pedig egyre fiatalabb korban jelentkezik az első magömlés, a mai fiatalok azonban sokkal később válnak le a szülőkről, 25-28 éves korukban még iskolába járnak, és csak 30 éves koruk körül vállalnak gyereket. Ötven évvel ezelőtt viszont a 18-19 éves korban kezdett szexuális életet 20-25 éves korban már a baba és a családalapítás követte – idézi cikkében a nol.hu a pszichiátert.

(forrás: NOL)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés