hirdetés
2024. május. 19., vasárnap - Ivó, Milán.

Szócska: a jövő évet még túl kell élni

Az egészségügyért felelő államtitkár Az Estében elmondta, hogy ez a fenntartható átrendeződés költségvetése és még nem a megváltás költségvetése.

Van olyan kórház az országban ahol öt évet kell várni egy műtétre, de az ortopédiákon országos szinten is 3-400 napos a várakozás. Az ok főként a pénztelenség. A szaktárca ígérete szerint tavasztól javulhat a helyzet.

A várólistákról 

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár Az Estében közölte, hogy a várólisták javulásának pontos mértékét nem tudja megmondani, de az év végi mentő összeg és jövő évi plusz pénz egy része a várólisták ledolgozására fog irányulni.

Mire elég az egészségügyi költségvetés?

Jövőre 56 milliárd forinttal nő az egészségügyre fordított költségvetési kiadás, s arra az újságírói kérdésre, hogy ez biztosan elég lesz-e, Szócska Miklós leszögezte, hogy ez a fenntartható átrendeződés költségvetése és még nem a megváltás költségvetése – közölte le az államtitkár.

"A jövő évet még túl kell élni"

Adósságrendezésre 27,5 milliárd forint van az év végén, ezzel kapcsolatban az államtitkár azt mondta, hogy ez a pénz arra elég, hogy túléljük ezt az évet. Hozzátette: Én mértéktartóan vagyok optimista, azt mondom, hogy a fenntartható átrendeződésre elég a pénz, de a jövő évet még túl kell élni és az átrendeződést meg kell csinálni, hogy tovább tudjunk lépni” – mondta.

Szócska Miklós az Estében.

(forrás: Híradó Online)
hirdetés

Könyveink