hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Tapolcán továbbra is kérdéses a kórház sorsa

Érdemi változást nem hozott Szócska Miklós egészségügyi államtitkár válasza a tapolcai kórház ügyében – írja a naplo-online.hu.

A nyáron az egészségügyért felelős államtitkár egyeztetésre hívta a Nemzeti Erőforrás Minisztériumba Lasztovicza Jenő országgyűlési képviselőt, illetve három tapolcai politikust, akik magukkal vitték az aktív ágyak visszaállítását kérő tízezer aláírást is. Az államtitkár válaszában az egynapos sebészet korszerűsítéséről, új mentőállomásról írt, de amint az hétfőn egy sajtótájékoztatón többször is elhangzott, az egy hónapja feltett kérdésekre nem adott választ.

A tájékoztatót a kórházi aktív ágyak megmaradásért fellépő helyi politikusok, Lévai József önkormányzati képviselő (MSZP), Toronyi Tibor, a kórházért tartott demonstráció főszervezôje (Jobbik) és Dobó Zoltán megyei közgyűlési képviselő (Jobbik) tartották. Dobó Zoltán szerint ez nem orvosszakmai kérdés, hanem társadalompolitikai, amit úgy lehet lefordítani, hogy Tapolca megérdemli-e a kórházat vagy sem? Jelen állás alapján nem.

Lévai József szerint állandóan a majdani új mentőállomásról beszélnek, pedig a környéken csak Tapolcán nem újult meg a mentőállomás. Toronyi Tibor szerint folyamatos az elvándorlás, az elmúlt nyolc hónapban húszan távoztak az intézményből, köztük a sebészet vezetőorvosa is, aki a nyáron még arról beszélt, hogy menynyivel jobb lesz az egynapos sebészet, mint az aktív ellátás.

Mindhárman firtatták Lasztovicza Jenő országgyűlési képviselő felelősségét is, aki szerintük nem állt a kórház ügye mellé. Leszögezték, nem nyugszanak bele az aktív ellátás megszüntetésébe – írja a naplo-online.hu.

(forrás: napló-online)
hirdetés

Könyveink