hirdetés
2024. május. 06., hétfő - Ivett, Frida.

Túszként tartják a magyar beteget a brazil kórházban

Hiába kötött biztosítást egy mellrákos asszony, mielőtt családjával Brazíliába utazott, amikor kinn megbetegedett, a biztosító kihátrált a szerződésből – írja a HVG.hu.

A lap által megidézet történet ma már részben a Facebookon bonyolódik, ott gyűjtenek pénzt az asszony hazaszállítására, akit lényegében tuszként tart a brazíliai kórház.

A beszámoló szerint, mielőtt idősebb lányával június elején útra kelt volna, kikérték egy idegsebész, és egy másik orvos véleményét is, mivel az asszonyt korábban mellrákkal kezelték. Mindketten rábólintottak, semmi ellenérvet nem hoztak fel sem a repülés, sem a távolság miatt. Egy hete voltak kinn, mikor a nő rosszul lett, és kórházba került egy fertőzés miatt. Ez a brazil orvos szerint elég gyakori, az európaiak szervezete így reagál az idegen környezetre, amibe nála még az is belejátszhatott, hogy korábbi betegsége miatt gyengébb a szervezete – írja a lap.

„Mikor anyu kórházba került, nem is kezdték el addig kezelni, amíg nem kaptak megerősítést a fedezetről, ez a szabály, addig csak az életben tartás a feladatuk. Mikor a harmadik nap végén megjött a biztosítótól az e-mail, hogy a biztosítás érvényes, elkezdték az antibiotikumot a fertőzésre.” Később a biztosító, immár az általa kért orvosi papírok ismeretében azonban azt jelezte, hogy mégsem vállalják az ellátás fedezetét. „Arra hivatkoztak, hogy anyu legyengült immunrendszeréről a rák tehet, így nem egyértelmű, hogy csak a fertőzés ’felelős’ a helyzetért” – idézik az aszony lányát  hvg.hu-n.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés

Könyveink