hirdetés
hirdetés
2024. május. 04., szombat - Mónika, Flórián.
hirdetés

Úgy tűnik, használt a nyugdíjpofon

Az idei első negyedévben az önkéntes nyugdíjpénztárak még nem tudtak a válság alatti - és sokak szerint a magánnyugdíjpénztárak "államosítása" miatt őket ért - sokkból talpra állni, a tagok létszáma az egy évvel korábbihoz képest kettő, a tagdíjbefizetések nagysága viszont csaknem öt százalékkal esett − derült ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) által közzétett adatokból. A Napi Gazdaság beszámolója.

A magánnyugdíjpénztárak körüli fejlemények viszont úgy tűnik, sokakat vezettek rá arra, hogy a korábbinál komolyabban vegyék az öngondoskodás szükségességét.

Igazán szomorú az, hogy az aktuális negyedév is további lemorzsolódást hozott, bár a visszaesés mértéke a negyedéves adatokat áttekintve határozottan csökken.

Ugyanez nem igaz viszont az önkéntes nyugdíjpénztárak működési eredményére, 2011 első három hónapjában a veszteség 134 millió forint volt, ami 65 százalékkal több az egy évvel korábbinál. A tagoknak ezért aggodalomra egyáltalán nincs okuk. Ez a szám ugyanis azt jelenti, hogy az ő egyéni számlájukról kevesebbet von le a kassza, mint amennyibe saját működtetése kerül. Befektetéseiken ráadásul (amit jóváírnak a számlákon) a pénztárak 20,2 milliárd forintos nyereséget értek el az idei első negyedévben.

A teljes cikk a Napi Gazdaság oldalán olvasható.

(forrás: Napi Gazdaság)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés