2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Új WHO-központ Budapesten

A kormány továbbra is arra törekszik, hogy Magyarország a nemzetközi szervezeteknek, különösen az ENSZ és szakosított intézményeinek befogadó központjává váljon Közép-Európában.

Magyarország számára megtisztelő az ENSZ egyik legfontosabb szakosított szervezetével, az Egészségügyi Világszervezettel (WHO) kötött székhely-megállapodás aláírása, hangsúlyozta dr. Mikola István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkára.

A WHO már 1991 óta működteti Magyarországon a WHO Ország Irodát. A megállapodás további megnyilvánulása a kormány elköteleződésének a szervezet közegészségügy terén végzett munkája mellett. A WHO a Budapesti Központon keresztül nyújt majd személyügyi adminisztratív szolgáltatásokat a szervezet munkatársai részére globális szinten, nyilatkozta dr. Hans Troedsson, a WHO főigazgató-helyettese.

A Budapestre történő kiszervezésről hozott WHO-döntésben kulcstényezőként szerepelt a költséghatékonyság, az infrastruktúra kiépítettsége, illetve olyan ENSZ-szervezetek pozitív tapasztalata, melyek Budapesten működtetnek szolgáltató központot (az ENSZ Menekültügyi Főbiztosság, az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet, az ENSZ Gyermekalapja).

 

(forrás: kormany.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink