hirdetés
hirdetés
2024. május. 02., csütörtök - Zsigmond.
hirdetés

Ujjukra csapták a képviselők a dohányzási kiskaput

Elkapkodták, így csak egy óráig volt hatályban az a rendelkezés, amely lehetővé tette volna, hogy a játékkaszinókban továbbra is szabadon rá lehessen gyújtani - írja a nol.hu.

A parlament tavalyi utolsó ülésnapján, december 30-án - az alkotmányügyi bizottság zárószavazás előtti módosító indítványának elfogadásával - beemelte a víziközmű - szolgáltatásról szóló törvénybe azt a jogszabály-módosítást, hogy a kaszinókban is lehessen dohányozni – emlékeztet a nol.hu.
    
Ezzel azon az áprilisban elfogadott szabályozáson enyhítettek, amely szerint január 1-jétől zárt térben csak dohánytermék-bemutatókon és a szállodák szivarszobáiban lehet dohányozni, ezen kívül zárt légterű dohányzóhelyiség csak büntetés-végrehajtási intézményekben és pszichiátriai intézetekben alakítható ki a fogvatartottaknak, illetve a betegeknek.
    
A könnyítést azonban a jogászok elrontották: az december 31-én este 11 órakor hatályba is lépett, ám a még áprilisban elfogadott, a generális tiltást tartalmazó szabály január 1-ei életbe lépésével azonnal felülírta azt.

(forrás: NOL)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés