hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Valamennyi országos kollegiális vezető pozíciója megszűnt

Tagságát egyetlen országos kollegiális vezető sem erősítette meg, így szakmai vezetői megbízatásuk ex lege megszűnt, áll a MOK levelében.

Mint azt a MedicalOnline-on korábban már megírtuk, a hatályos rendelet értelmében megszűnik annak a kollegiális vezetőnek a megbízatása, aki nem tagja a Magyar Orvosi Kamarának.

Most a Magyar Orvosi Kamara elnöke írt levelet Jenei Zoltánnak, az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) vezetőjének, amelyben a jogellenes állapot felszámolására kéri.

A levélben arról is tájékoztatják a kollegiális vezetői rendszer fenntatóját, hogy kik azok az érintett megyei kollegiális vezetők, akik a kötelező orvoskamarai tagság felszámolását követően nem hosszabbították meg hivatásrendi tagságukat, így szakmai kollegiális vezetői megbízatásuk megszűnt.

A listában egyébként valamennyi országos kollegiális szakmai vezető neve is szerepel.

Kamarai tagságát nem erősítette meg, így a vonatkozó rendelet értelmében kollegiális vezetői pozícióját elveszítette Békássy Szabolcs háziorvosi, Muzsay Géza házi gyermekorvosi és Gszelmann Róbert fogorvosi országos kollegiális vezető is.

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink