hirdetés
2024. május. 07., kedd - Gizella.

Vannak már végzett egészségfejlesztési segítők

141-en végeztek  egészségfejlesztési segítőként a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben indított közfoglalkoztatotti képzés első ciklusában – tudatta a szervező GYEMSZI.

A program dr. Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki főtanácsadó kezdeményezése és szakmai programja alapján indult, s a humán tárca a kórházfenntartót (GYEMSZI) bízta meg a képzés gyakorlati megvalósításával – derül ki a közleményből. Az elképzelés szerint az egészségfejlesztési segítő a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben preventív szerepet tölthet majd be a megbetegedések korai felismerésében, a szűrővizsgálatokon való részvétel ösztönzésében való közreműködéssel.

Az OKJ-s végzettséget adó képzés 2013 végén, nyolc helyszínen, Békés, Baranya, Tolna, Hajdú-Bihar, és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében indult, s  2014. év áprilisában került sor a komplex szakmai vizsgára.

„Az egészségfejlesztési segítő folyamatos foglalkoztatása a legfontosabb feladat a jövőre nézve” – fogalmaz a GYEMSZI közleménye, hozzátéve, hogy ez év májusától nyolc megyében folytatódik a segítők képzése.

(forrás: GYEMSZI)
hirdetés

Könyveink