hirdetés
2024. május. 19., vasárnap - Ivó, Milán.

Várhatóan külföldre kell irányítani a gerincbetegeket

A magas szintű egészségügyi ellátáshoz egyre nehezebben vagy egyáltalán nem lehet hozzáférni Magyarországon – mondta Varga Péter Pál, az Országos Gerincgyógyászati Központ főigazgató főorvosa az InfoRádió Aréna című műsorában.

A gerincdaganat-sebészetben igazán az Egyesült Államokban, Olaszországban, Németországban és Magyarországon járnak az élen – mondta Varga Péter Pál, az Országos Gerincgyógyászati Központ főigazgatója az InfoRádió Arénájában.

A professzor a műsorban kiemelte, hogy a finanszírozás magyarországi változása miatt várhatóan külföldre kell irányítani a betegeket, bár az államnak kötelessége lenne az állampolgárok ellátásról gondoskodni, akár Magyarországon, akár máshol az Európai Unió területén.

Varga Péter Pál arról is beszélt, hogy az állami támogatások rendszerét át kellene alakítani ahhoz, hogy bárki hozzáférhessen az ilyen eljárásokhoz és műtéti beavatkozásokhoz.

Az Országos Gerincgyógyászati Központ főigazgató főorvosa szerint bizonyos magas szintű egészségügyi ellátáshoz egyre nehezebben lehet hozzáférni – hangzott el az InfoRádió Aréna című műsorában.

(forrás: InfoRádió)
hirdetés

Könyveink